Samochody > Citroen > C3 > Oceny i opinie

Citroen C3

Citroen
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Citroen C3. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Citroen C3. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Citroen C3

Czy warto kupić Citroen C3?

TAK
NIE

Citroen C3 - oceny kierowców

prowadzenie:4.49
komfort jazdy:4.26
silnik:4.38
jakość i awaryjność:4.07

Najlepiej oceniany silnik

Citroen C3 diesel

4.36

92%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Citroen C3

4.32

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 53

Oceny samochodów Citroen C3 według nadwozia

Citroen C3 - cabrio (2 drzwiowy)

3 użytkowników oceniło Citroen C3 cabrio na:

3.58

Citroen C3 - hatchback (5 drzwiowy)

92 użytkowników oceniło Citroen C3 hatchback na:

4.30

Citroen C3 - van (5 drzwiowy)

4 użytkowników oceniło Citroen C3 van na:

4.88

Oceny samochodów Citroen C3 według silnika

Citroen C3 - benzynowy

62 użytkowników oceniło Citroen C3 benzynowy na:

4.27

Citroen C3 - diesel

37 użytkowników oceniło Citroen C3 diesel na:

4.36

Użytkownicy o wadach i zaletach Citroen C3

Citroen C3 2002-2005 rok 2005

Użytkownik zbych ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: super ekonomiczny 4.3 l/100km wymiana oleju co 20tyś - super zwrotny ideał do codziennego poruszania się - kosztował nowy tylko 39900poruwnuwalna corsa po promocji 8000tś więcej - bagażnik 305 litrów jak na tą klase to super np corsa dużo mniejszy - ciekawa deska obrotomierz komputer wyświetlacz radia temperatura w konsoli . Wady: na poskich drogach na tzw pralkacz lubi się za bardzo bujać - wymiana żarówek kłopotliwa h7 a przepalają się dość często trzeba mię malutkie rączki

Citroen C3 2005-2009 rok 2008

Użytkownik Bronisław B. ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: bardzo wygodny, pomimo nie dużych wymiarów - cichy, siedzenia bardzo wygodne kubełkowe. - wystarczająca moc silnika b.dobra widoczność - dobrze działająca klima. - Części nie są tak bardzo drogie (oryginalne ) wbrew istniejącej opinii - ( w serwisie). Wady: brak sprawuje się bardzo dobrze - brak - brak - brak - brak

Citroen C3 First 2010-2010 rok 2010

Użytkownik tomarbo ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Mało pali - Dobre przyspieszenie - Niby mały, ale jednak spory wóz. Na 3 osoby z "trumną" na dachu można nawet pojechać na narty do Austrii. - Dobre wyposażenie w cenie auta. - Kompetentne ASO.. Wady: Nisko przód. Ciągle o coś można zawadzić. Raz nawet zgubiłem przednią tablicę rejestracyjną. - Raczej drogie części.

Citroen C3 2002-2005 rok 2002

Użytkownik G.Styk ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: przestrzenny "nad głową" nawet dla wysokiego kierowcy - wysoki kierowca czuje komfort za kierownicą tzn.że kierownica nie jest "między nogami" - duża przednia szyba zwiększa widoczność. Wady: problemy z zamkiem bagażnika - problemy z wymianą żarówek przednich reflektorów"mało miejsca" - model z silnikiem 1,1 nie nadaje się do jazdy w terenie górzystym"mała moc na przewyższeniu szczególnie ojawia się to przy wyprzedzaniu"

Citroen C3 2002-2005 rok 2003

Użytkownik Rysiek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Idealny dla 2-ch osób lub młodego małżeństwa z 2 dzieci. Dużo miejsca z przodu. - Mała awaryjność. - Dobre wyciszenie. - Dobra skrzynia biegów. - Bardzo dobre osiągi silnika 1,4 HDi. Wady: Skrzypienie plastików. - Szerokie słupki przednie (ograniczają widoczność przy skrętach). - Słaby dostęp do żarówek reflektorów przednich (wymiana H-7 tragedia!). - Drogie przeglądy i naprawy w ASO Citroena. - Trochę za wysoka cena zakupu tej klasy auta.

Citroen C3 HDi Van 2006-2007 rok 2007

Użytkownik tony ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: zwinny przy jeździe po mieście, na trasie również nie odstaje od innych - dużo miejsca z przodu nawet dla wysokich osób - wygodny mało pali - ładny zewnętrzny design. Wady: częsta wymiana żarówek - za nisko zamontowana tablica rej - piszczące hamulce - trzeszczące plastiki przy jeździe na 5 biegu(55km/h) - brak składanej tylnej kanapy, składane oparcia uniemożliwiają przewiezienie większych przedmiotów

Citroen C3 2005-2009 rok 2005

Użytkownik Piotr ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: pojemny w środku oraz duży bagażnik - wygodne zawieszenie, łatwy w parkowaniu - dobra widoczność - wzbudza sympatie u innych kierowców - podoba się kobietom. Wady: brak klimatyzacji w tej wersji - drogie przeglądy w serwisie Citroena , na szczęście co dwa lata

Citroen C3 2005-2009 rok 2006

Użytkownik tomasz ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: bdb trzyma się drogi, pewne prowadzenie - automat zapewnia komfort prowadzenia - komputer pokładowy - 4 poduszki pow. w tym modelu - dobry zestaw muzyczny. Wady: ale trochę twardy - słaba dynamika silnika (ruszanie)przy automacie MAP -sensodrive - może być komputer pokład. - za drogi servis - trzeba się nauczyć automatu-sensodrive

Citroen C3 II 2009- rok 2010

Użytkownik adamp ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Wygoda we wnętrzu jak na miejskie autko - zrywny i elastyczny silnik - dobra widoczność dla kierowcy - wzgl.dobra czytelność wskaźników, dobra ergonomia. Wady: mało oszczędny - 7,5 l miasto - hamulce -wymiana po niec.2 latach - niski przedni próg- stałe zahaczanie o krawężniki i już 2x wymieniałem ochraniacze

Citroen C3 2002-2005 rok 2003

Użytkownik jan ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: idealny na miasto - bardzo zwrotny - dobre przyspieszenie jak na tej klasy samochód - brak oznak korozji po 8 latach - niskie spalanie na trasie. Wady: częsta wymiana żarówek - oryginalne opony Michalen stosowane przez Citroena nie nadają się do jazdy duży hałas - wnętrze samochodu zbyt plastikowe i mało ciekawe