Samochody > Citroen > C4 > Oceny i opinie

Citroen C4

Citroen
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Citroen C4. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Citroen C4. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Citroen C4

Czy warto kupić Citroen C4?

TAK
NIE

Citroen C4 - oceny kierowców

prowadzenie:4.71
komfort jazdy:4.53
silnik:4.45
jakość i awaryjność:4.46

Najlepiej oceniany silnik

Citroen C4 diesel

4.60

93%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Citroen C4

4.53

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 73

Oceny samochodów Citroen C4 według nadwozia

Citroen C4 - hatchback (3 drzwiowy)

17 użytkowników oceniło Citroen C4 hatchback na:

4.65

Citroen C4 - hatchback (5 drzwiowy)

68 użytkowników oceniło Citroen C4 hatchback na:

4.49

Citroen C4 - van (5 drzwiowy)

13 użytkowników oceniło Citroen C4 van na:

4.63

Oceny samochodów Citroen C4 według silnika

Citroen C4 - benzynowy

52 użytkowników oceniło Citroen C4 benzynowy na:

4.48

Citroen C4 - diesel

46 użytkowników oceniło Citroen C4 diesel na:

4.60

Użytkownicy o wadach i zaletach Citroen C4

Citroen C4 Grand Picasso 2006-2010 rok 2007

Użytkownik trzeźwy ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: przestronne wnętrze, doskonała widoczność we wszystkie strony - dużo gadżetów ułatwiających prowadzenie: automatyczny hamulec ręczny przy ruszaniu pod górkę, lusterka przestawiające się w dół po włączeniu wstecznego, tempomat, itp. - skomputeryzowana deska rozdzielcza - żadnych mechanicznych zegarków, ponadto centralne umiejscowienie deski ułatwia śledzenie wskazań podczas jazdy - dużo innych bajerów w standardzie: bluetooth zintegrowany z radiem, czujnik cofania, składane lusterka, itp. - rozbudowany komputer pokładowy. Wady: zbyt głośne zawieszenie - bardzo słychać krótkie nierówności, trochę zbyt miękkie zawieszenie - buja na nierównościach - skrzynia MCP dość wolno przełącza biegi w trybie automatycznym - w ręcznym nie ma tego problemu, skrzynia nieco zbyt nerwowo reaguje na gwałtowne przyspieszanie - duża ilość elektroniki, nowatorski układ deski i angielskie menu w komputerze pokładowym straszą wielu klientów, co przekłada się na większy kłopot ze zbyciem używanego auta

Citroen C4 2004-2010 rok 2004

Użytkownik Jacek ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: bezpieczny, 6 poduszek, wygodny, jedne z najlepszych hamulców w klasie, zwarty układ kierowniczy - sporo miejsca z tyłu i z przodu - spokojnie dla 4 dorosłych osób - wnętrze z dobrych materiałów, brak tandetnych, twardych plastików, wszystko świetnie spasowane - ładne i dobrze wyposażone auto, świetny tempomat z możliwością przyspieszania i zwalniania - przeciętny (ok. 380 l) bagażnik, za to świetna jego funkcjonalnośc i bardzo dobry system składania tylnych siedzeń - płaska podłoga. Wady: dzięki bardzo dobrej skuteczności dość szybkie zużycie klocków i tarcz (ok 45 tys km) - pierwsze egzemplarze miały problem wieku dziecięcego - np. uszczelki tylnych okien bocznych - - - trudna zmiana żarówek świateł ze względu na trudny dostęp do ich mocowań, serwisy zmieniają je za darmo

Citroen C4 2004-2010 rok 2004

Użytkownik Szefu ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Dobrze sie prowadzi i w brew opiniom ze źle trzyma sie na zakretach przy wiekszej predkosci - mi trzyma sie dobrze poki co i oby tak dalej - bardzo ladny i nowoczesny design - swiatła to cud miód - wygodne sportowe fotele - dobrze trzyma na zakretach i dzieki temu nie siedzi sie jak na taborecie - elektorniczny licznik to strzal w 10 - myslałem ze sie nie przyzwyczaje ale jestem zachwycony nim i nie łatwo bedzie przejsc kiedys na analogowy. Wady: Kiepskie tylne zawieszenie, na dziurach słychać jak dobija amortyzator do spodu. Przy skrecie w lewo jazde utrudnia zasłaniajacy lewu słupek karoseri (kiepska widocznosc) moze to kwestia źle ustawionego fotelu - Głośno zamykające się drzwi i klapa od bagażnika. Zamykają się jak dawniej drzwi do wargburga. Aha i jak stoi sie na równi pochyłej to nie mozna otworzyc bagażnika :/ i czesto siada elektronika - zbyt duzo plastiku i jakość bywa różna, gumy odchodza od drzwi, odrywa sie plastik na skraju od tylnych foteli - pilot do zamka zdalnego to totalna porazka - rozsypał sie po 3 tygodniach przy spokojnym otwieraniu zamka- to jakas paranoja - mało tego - zacinaja sie szyby przy otwieraniu lub zamykaniu. - Przy właczonej klimie w mieście pali 10 litrów bezyny - to duzo jak na taki silnik - Głośny silnik przy wiekszych obrotach i szum w kabinie przy wiekszej predkosci

Citroen C4 Grand Picasso 2010-2013 rok 2012

Użytkownik michał ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Widoczność - rewelacyjna i bezkonkurencyjna. - Mnogość rozwiązań ustawień we wnętrzu pojazdu + masa schowków. - Zużycie paliwa przy tej masie robi wrażenie(pozytywnie). - Mała średnica zawracania pozwala zgrabnie manewrować bądź co bądź sporym samochodem. - Komfort jazdy przewyższający segment w którym się znajduje i nie odbiegający niczym od np. forda galaxy.. Wady: Klocki lub/i tarcze słabej jakości - polecam by co 10tyś je obejrzeć. - Automatyczne wycieraczki - choć to indywidualna kwestia, ale mi to bardziej przeszkadza niż pomaga. Brakuje ustawienia czasowego z dłuższym interwałometrem. - Udźwig - przy tej masie brakuje ok 100-200 kg by w 7 osób + bagażnik dachowy wybrać się w podróż. - Nisko położony punkt odkładania butelek/kawy - Za nisko (moim zdaniem) umieszczone wpięcie pasa bezpieczeństwa (z przodu).

Citroen C4 Grand Picasso 2006-2010 rok 2007

Użytkownik Robinfen ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Komfort - przestronność wnętrza, jakość wykonania foteli (bardzo wygodne) i wnętrza (estetyka, oświetlenie). - Cisza wewnątrz. - Doskonała widoczność + czujniki parkowania + asystent parkowania. - Przestrzeń. Wyposażenie z zakresu bezpieczeństwa - 9 poduszek, ESP, ABS. - Dodatkowe 2 fotele - razem 7.. Wady: Praca skrzyni MCP - specyficzna, mało komfortowa. Choć spokojnie można się przyzwyczaić. - Może zbyt miękkie zawieszenie do ostrzejszej jazdy po górskich zakrętach.

Citroen C4 2004-2010 rok 2008

Użytkownik jurek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: średnie spalanie 6,5 l benzeny na 100 km. Tak przynajmniej pokazuje komp - Dobre hamulce i niezłe przyśpieszenie - Super działa klima. Zupełny brak roszenia szyb - jakość radia jest b.d. - Wyposażenie w tempomat i zestaw głośno mówiący. Wady: czujniki parkowania z przodu wzbudzają się samoistnie. Serwis jest bezradny. - Trochę bierze oleju. - za mały kufer - może wyjdą później - więcej nie ma

Citroen C4 2004-2010 rok 2007

Użytkownik PiotrM ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Bardzo elastyczny silnik jak na tę pojemność i moc - Bardzo wygodne fotele w wersji VTR (wersja foteli dynamic) - Duża przestrzeń wewnątrz z przodu - Dobre wykończenie wnętrza, spasowanie elementów, materiały - zdecydowanie plus. Wady: Brakuje mi 6-go biegu; przy prędkości autostradowej wysokie obroty - trochę głośny, zużycie paliwa rośnie - Wysokie osoby będą mieć ciasno z tyłu - Krótki skok tylnego zawieszenia - przy pełnym załadunku potrafi "dobijać" na większych dziurach

Citroen C4 2004-2010 rok 2006

Użytkownik lech-woj ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Prawie pełen komfort w wyposażeniu - Cicha praca silnika i brak filtra FAP - Bardzo dobre prowadzenie i układ kierowniczy - Dużo miejsca wewnątrz dla pasażerów przód i tył - Przyspieszenie i niskie zużycie paliwa. Wady: Rozrzucone wskażniki i wyświetlacze w 3 miejscach - - Zbyt twarde zawieszenie - Za nisko dach dla pasażerów z tyłu;brak miejsca na głowę

Citroen C4 2004-2010 rok 2006

Użytkownik Daniel ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Bardzo dynamiczny silnik - Pewne prowadzenie, bardzo przewidywalne zachowanie auta - Umiarkowany apetyt na paliwo przy dynamicznej zeździe - Agresywny, nietuzinkowy wygląd - Bardzdo bogate wyposażenie. Wady: Czasami szarpnie lub gaśnie na małych obrotach - drobne niedoróbki montażowe

Citroen C4 2004-2010 rok 2006

Użytkownik Kadam ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: małe zużycie paliwa - atrakcyjny wygląd - miło się prowadzi - w warunkach drogowych nawet z 5-cioma osobami i pełnym bagażnikiem przyzwoicie się sprawuje jak na ten silnik - nowe ciekawe rozwiązania. Wady: kierownica niezbyt wygodna do trzymania - jedynka czasami wchodzi z oporami ale jak się przyzwyczai to generalnie nieźle