Samochody > Rover > R 75 > Oceny i opinie

Rover R 75

Rover
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Rover R 75. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Rover R 75. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Rover R 75

Czy warto kupić Rover R 75?

TAK
NIE

Rover R 75 - oceny kierowców

prowadzenie:4.73
komfort jazdy:4.94
silnik:4.67
jakość i awaryjność:4.27

Najlepiej oceniany silnik

Rover R 75 diesel

4.67

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Rover R 75

4.60

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 25

Oceny samochodów Rover R 75 według nadwozia

Rover R 75 - kombi (5 drzwiowy)

4 użytkowników oceniło Rover R 75 kombi na:

4.62

Rover R 75 - sedan (4 drzwiowy)

29 użytkowników oceniło Rover R 75 sedan na:

4.66

Oceny samochodów Rover R 75 według silnika

Rover R 75 - benzynowy

11 użytkowników oceniło Rover R 75 benzynowy na:

4.61

Rover R 75 - diesel

22 użytkowników oceniło Rover R 75 diesel na:

4.67

Użytkownicy o wadach i zaletach Rover R 75

Rover R 75 1999-2004 rok 2001

Użytkownik jaca ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfort jak na ten rok ma wezystko silnik 2.5 l odpowiednia moc - wyglad zwraca caly czas uwage - auta dla arystokracji angielskiej - zawieszenie i prowadzenie az nie chce sie wysiadac - brak rdzy to nie ford czy opel nawet mes czy beta. Wady: brak - szukam i od 5 lat brak

Rover R 75 1999-2004 rok 2002

Użytkownik MACIEJ ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: bardzo wygodny - bardzo wytrzymały silnik i oszczędny - bardzo dobra blacha i tapicerka - bardzo cichy w kabinie - samochód jest w miarę tani przy zakupie. Wady: lubi się zaciąć centralny zamek - mało schowków - brak serwisów i sklepów z zapasowymi częściami do tych aut - średnio drogie części

Rover R 75 1999-2004 rok 2000

Użytkownik borubar1982 ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: praktycznie bezawaryjny silnik od BMW - komfort jazdy (dobrze wytłumiony) - oryginalny wygląd - atrakcyjna cena - bardzo dobrze się prowadzi. Wady: co poł roku do wymiany łączniki stabilizatorów (koszt niewielki bo ok 100 zł) ale jest to uciążliwe - plastikowe zapadki w drzwiach (każdy użytkownik R75 wie o czym piszę) - samochód raczej w dłuższą trasę niż na miasto (kiepskie przyspieszenie) - kiepskie styki przy żarówkach, często trzeba je wymieniać, najczęściej łatwo się to robi.

Rover R 75 1999-2004 rok 1999

Użytkownik waldemar L ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Uklad kierowniczy - hamulce - jak na tak mała moc(116 km)auto jak dla mnie dynamiczne - Nieziemski wyglad - ....... Wady: podobno sprzeglo i wysprzeglik - słaba widocznosc przy cofaniu,sytuacje troszke ratuje asystent parkowania - .... - ...... - .....

Rover R 75 1999-2004 rok 1999

Użytkownik Adik ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Pięknie się prowadzi - Spalanie w granicach 10-11 l po miecie (paliwo Shell V-Pover 99 a później 100). Wady: Sprzęgło,wysprzęglik

Rover R 75 1999-2004 rok 1999

Użytkownik Rover ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: niezawodny SILNICZEK - komfort - uciecha z jazdy - piękny wygląd - dobre przyśpieszenie. Wady: nie ma styku w tych samochoach żarówki ale auto jest ok bez więcej wad

Rover R 75 1999-2004 rok 2002

Użytkownik Topaz R ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Wygodny - Oszczędny - Dobrze wyposażony - Sztywne nadwozie - Dosyć cichy. Wady: Drogie naprawy - Typowy samochód w trasę,po mieście trochę ociężąły - Kiepskie platiki

Rover R 75 1999-2004 rok 2000

Użytkownik CIACHO ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: Silnik podatny na BOX-y, chip tuning poprawia osiągi i spalanie. 150KM . Wady: Zbyt słaby silnik

Rover R 75 Tourer 2001-2004 rok 2002

Użytkownik marcin ocenił swój model na 4.25

Za zalety uważa: komfort wygląd i ogrzewanie ciepło już po jednym kilometrze. Wady: niskie zawieszenie - spalanie po mieście tragedia - ceny części masakra - cieżki dostęp do wymiany części eksploatacyjnych jak paski rolki

Rover R 75 1999-2004 rok 2000

Użytkownik Fiui ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: bardzo dobra ergonomia wnetrza które powala na kolana. Wady: troszke delikatne plastiki takie sprawiają wrażenie bo po 11 latach wyglądają bdb i nie są połamane nie trzeszczą