Samochody > Volkswagen > Touareg > Oceny i opinie

Volkswagen Touareg

Volkswagen
Oceny i opinie

Przedstawiamy opinie o samochodach Volkswagen Touareg. Prezentujemy opinie dla wielu wersji i generacji samochodów Volkswagen Touareg. Kierowcy oceniają główne elementy samochodu, wskazują wady i zalety. Wybierz nadwozie lub rodzaj silnika i zobacz jak kierowcy oceniają swoje samochody.

Jak kierowcy oceniają samochody Volkswagen Touareg

Czy warto kupić Volkswagen Touareg?

TAK
NIE

Volkswagen Touareg - oceny kierowców

prowadzenie:4.84
komfort jazdy:4.79
silnik:4.58
jakość i awaryjność:4.19

Najlepiej oceniany silnik

Volkswagen Touareg benzynowy

4.80

100%

Kierowców uważa że warto kupić ten samochód

Najczęściej oceniana generacja

Volkswagen Touareg

4.65

Liczba kierowców którzy ocenili ten samochód: 23

Oceny samochodów Volkswagen Touareg według nadwozia

Volkswagen Touareg - suv (5 drzwiowy)

43 użytkowników oceniło Volkswagen Touareg suv na:

4.60

Oceny samochodów Volkswagen Touareg według silnika

Volkswagen Touareg - benzynowy

5 użytkowników oceniło Volkswagen Touareg benzynowy na:

4.80

Volkswagen Touareg - diesel

38 użytkowników oceniło Volkswagen Touareg diesel na:

4.57

Użytkownicy o wadach i zaletach Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg 2007-2010 rok 2007

Użytkownik gazeboAG ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: Komfort i wygoda - niesamowite - Power po maską - normalnie F1 - 750 Nm robi swoje. - Dzięki czujnikom i kamerze parkuje się nim prościej niż passatem (moje poprzednie auto) - Skrzynia automatyczna. Powiem tyle: byłem największym przeciwnikiem skrzyń automatycznych na północnej półkuli ......dopóki nie wsiadłem do Touarega. - Prowadzi się jak po sznurku i nie straszne mi już zimowe zaspy czy polne drogi gdzie na wiosnę można było przejechać tylko traktorem.. Wady: No cóż nie jest to samochód dla oszczędnych, ale nic za darmo trzeba te wszystkie kobyły pod machą nakarmić. Z częściami jednak nie ma tragedii, myślałem że będzie znacznie gorzej. - VW mógł pomyśleć o prostszej możliwości wyłączania nie chcianych opcji czy czujników niż tylko wizyta w serwisie.

Volkswagen Touareg 2007-2010 rok 2008

Użytkownik daras ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: łatwy w prowadzeniu - wielka wygoda z komfortowymi fotelami - Nie duże spalanie jak na wage auta i osiągi - Pneumatyka zawieszenia, nie nie strach puszczać sie w teren i wygoda na naszych dziurawych drogach - cichy silnik przy wyszszych prędkościach. Wady: dobry egzemplarz troche kosztuje. - mechanic w serwisach vw nie zabardzo się znaja na touaregach, lepiej naprawiać w dobrych warsztatach

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2003

Użytkownik Nowak ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: silnik a dokładnie pojemność i moc - bajecznie się prowadzi - bardzo zrywny i dynamiczny - piękny z zewnątrz i w środku najwyższa jakość wykonania - odpowiednia cena do rocznika (swoj kupiłem za 65 tys). Wady: schrzaniła mi się elektronika w siedzeniu pasazera - radio nie odtwarza utworów mp3 lecz tylko audio

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2007

Użytkownik mci ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: zawieszenie rewelacyjne, nawet bez pneumatyki - komfort jazdy, super wnętrze i wyposażenie - bezpieczeństwo. stały napęd na 4 koła. - spojrzenia przechodniów ;-) - nikt nie chce z niego wysiadać.. Wady: słaby i drogi serwis - ktoś może powie, że paliwo. ale chyba wiemy co kupujemy. 2.5 tony jadące 200 nie może palić 10 litrów. - wysokie koszty eksploatacji.

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2005

Użytkownik Andrzej ocenił swój model na 4.75

Za zalety uważa: wszystko pasuje dla kierowcy , siedzi się extra - super wygląd - zawieszenie extra, nie jechałem lepszym ! - napęd 4x4 - przyśpieszenie , taki potwór a pomyka jak odrzutowiec. Wady: trochę mało miejsca z tyłu - mogła by być lepsza roleta - chyba duży koszt wymiany pneumatyki - nic - nic

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2006

Użytkownik Kamilkov ocenił swój model na 4.00

Za zalety uważa: Silnik o wysokim momencie obrotowym i wystarczającej mocy - Pneumatyczne zawieszenie z regulacją prześwitu - Bogate wyposażenie - Masywność auta. Wady: Awaryjne skrzynie biegów (tr60 sn) - Szybkie zużycie opon i hamulców - Kłopotliwy w serwisowaniu oraz wysoki koszt części zamiennych

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2006

Użytkownik Paweł ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: bardzo wygodny - wysoki komfort jazdy - cichy - bardzo sympatyczny w prowadzeniu - jego siła daje radochę z jeżdzenia. Wady: popsuło mi się coś w zawieszeniu pneumatycznym,kilkakrotne diagnozy niestety nie trafione,zobaczymy co będzie dalej

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2005

Użytkownik kosmiczny ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: łatwy w prowadzeniu - komfortowy - wygodny - dobry na polskie dziurawe drogi - systemy wspomagające super. Wady: brak dobrej mapy polski w nawigacji

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2004

Użytkownik gostek ocenił swój model na 5.00

Za zalety uważa: komfortowe zawieszenie jak na suwa - komfort jazdy - napęd - wygląd - materiały wykończeniowe. Wady: głośna praca rozrządu na kołach zębatych

Volkswagen Touareg 2003-2007 rok 2003

Użytkownik szakul22 ocenił swój model na 4.50

Za zalety uważa: Silidny nie do zajechania silnik - mam taki sam w T5 - SUUPER komfortowy. Wady: Na tą mase to troszkę za mało koni, choć tragedii nie ma - elektronika